Resepi Pau Putih Melepak Cinderella Inti Kacang Merah

Salam and hai darlss!!! Musim-musim PKP haritu banyak sis belajar buat kuih muih. Sebabnya banyak masa terluang. hihi. Sis terpaksa off duty dulu dari kitchen. Masak untuk family je. Dah tak ambil tempahan orang untuk mini catering semua tu. Asal kes tempatan naik memang automatik sis rest and stop taking orders. Utk kali ni, sis

Resepi Donut Gebu Gebas

Salam and haiii darls!!! Harini sis nk story sikit pasal donut. Nampak simple sangat kuih ni kan. Tapi tau x kat (fakta dunkin donuts punyer revenue each year). Itu kalau cerita pasal internationale tapi kalau citer daripada segi lokaliti pulak makcik-makcik, nenek moyang kiter dulu kala dah lama buat kuih legend ni kan. Ade yang

Resepi Roti Manis Yang Selembut Sutera

Untuk kali ini, sis akan berkongsi resepi yg simple tapi sedap. Apa dia tu? Yaitulah resepi roti manis yang selembut sutera. Sis harap semua berada dalam keadaan sihat hendaknya. Tambah-tambah lagi di musim penularan virus Covid-19 ni. Suka tak suka, kita kenalah ikut arahan pihak berkuasa. Ini semua untuk kebaikkan kita juga kan. Kalau ada

7 Tips Memulakan Bisnes Makanan Secara Kecil-Kecilan

Kali ni kita akan berbual mengenai 7 tips memulakan bisnes makanan secara kecil-kecilan. Makanan dan bisnes sememangnya tidak dapat dipisahkan. Ini kerana, makanan merupakan salah satu keperluan asas bagi manusia dan bisnes pula wujud bagi memastikan kita dapat memenuhi keperluan hidup. Ramai yang menyedari hakikat ini, dan ini menjadikan bisnes makanan suatu yang tidak lapuk

7 Tips Memulakan Perniagaan Kek Secara Kecil-Kecilan

Kali ni kita akan berbual mengenai 7 tips memulakan perniagaan kek secara kecil-kecilan. Setiap kali tiba majlis ulang tahun atau hari jadi, hidangan kek pastinya tidak akan dilupakan. Dah macam wajib pun ada. Kalau kek untuk kanak-kanak semestinya ada hiasan yg menyerupai watak kartun kegemaran. Budak pompuan biasa mmg watak-watak princess la kan. Sekarang ni

Cara Memulakan Perniagaan Kuih Muih

Kali ini kita akan berbual mengenai bagaimana cara memulakan perniagaan kuih muih dari rumah dan menjana pendapatan sampingan 3 ke 4 angka sebulan. InsyaAllah. Apa perasaan sis, sekiranya sis boleh menjana pendapatan RM400 hingga RM1,200 setiap bulan secara sampingan dan hanya dari keselesaan rumah? Serba-sedikit, pasti ianya akan dapat membantu memperbaiki kehidupan sis sekeluarga bukan?

Cara Memulakan Perniagaan Biskut Raya

Kali ini kita akan berbual mengenai bagaimana cara memulakan perniagaan biskut raya dari rumah dan menjana pendapatan sampingan 3 ke 4 angka sebulan. InsyaAllah. Apakah perasaan sis, sekiranya sis boleh menjana pendapatan RM500 hingga RM1,300 setiap bulan secara sampingan dan hanya dari keselesaan rumah? Serba-sedikit, pasti ianya akan dapat membantu kehidupan sis sekeluarga bukan? Tidak

Cara Memulakan Perniagaan Cookies Dari Rumah

Kali ini kita akan berbual mengenai bagaimana cara memulakan perniagaan cookies dari rumah dan menjana pendapatan sampingan 3 ke 4 angka sebulan. InsyaAllah. Apakah perasaan sis, jika sis boleh menjana pendapatan RM600 hingga RM1,400 setiap bulan secara sampingan dan hanya dari keselesaan rumah? Serba-sedikit, pasti ianya akan dapat membantu kehidupan sis sekeluarga bukan? Tidak dapat

Bagaimana Cara Memulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah

Kali ini kita akan berbual mengenai bagaimana cara memulakan bisnes bakeri dari rumah dan menjana pendapatan sampingan 3 ke 4 angka sebulan. InsyaAllah. Apakah perasaan sis jika sis boleh menjana pendapatan RM700 hingga RM1,500 setiap bulan secara sampingan dan hanya dari keselesaan rumah? Serba-sedikit, pasti ianya akan dapat membantu kehidupan sis sekeluarga bukan? Tidak dapat

Jenis & Kepelbagaian Roti

Kali ini sis akan menyingkap jenis-jenis & kepelbagaian roti. Di Malaysia, roti adalah salah satu makanan pengganti nasi. Macam-macam jenama roti di pasaran contohnya Gardenia, Mashimo dan lain-lain lagi jenama. Jenis roti juga perbagai contohnya roti putih biasa, wholemeal dan lain-lain lagi. Ini kerana ia boleh mengenyangkan dan senang di ambil. Ia juga boleh dipelbagaikan

error: Content is protected !!